2020. április 29., szerda

Numizmatikai gondolatok


Néhány napja a közösségi oldalon a többihez hasonlóan felfedeztem nagyon jó dolgokat. Töménytelen mennyiségben árult nagyon szép antik és középkori érméket töltött fel az illető. De sehol nem találtam nyomát annak, honnan származnak az érmek, és ki az, aki aukciókat rendez a megvásárlásukra.

Megint kétes dolgok, kétes eredetek, viszont professzionális képek. Hogy másolatok, hamisítások-e, nem tudni. Viszont sokszor még a numizmatikai szakanyagokban sem látni ilyen professzionális felvételeket, nem csak a régészeti anyagokban nem.

Mikor megjegyzéssel megosztottam, akkor minden eltűnt. Vagy letiltott az illető, vagy elkapták, vagy más jelentette és anélkül, hogy a használható anyagokat mentette volna, vagy feldolgozták volna. Ez utóbbi sajnálandó. Viszont, etikus lépés: lopott anyagot vagy ismeretlen származásút nem árulunk. Főleg, mert ha nem ismert a származási hely, a származási igazolás, akkor még egy darab fémnek, gyerekjátéknak sem való..


Az ember egy idő után belefárad a felesleges magyarázatokba, és a folytonos visszaélés kezelgetésekbe. Ezt is megértem, valamilyen szinten. Csak más is értse végre meg, ha az etikájából lead, akkor közelebb kerül egy lépéssel a halálhoz. A spirál felfelé is ugyanúgy működik, mint lefelé. Az etika fejleszthető...

S hogy ki hogyan él? Más tanácsot adhat, de a döntéseket ő hozza!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése